Nijerya'da NigeriaNigeria göç göç avukatlar içinde Göçmenlik Avukatları. vize sayıda seçenek çalışmak isteyip Nijerya ziyaret etmek isteyen kişiler için vardır, Yeni bir iş kurmak, veya mevcut iş çalıştırmak için. Nijerya dört sunuyor (4) iş adamları için vize seçenekleri aşağıdaki gibi: Varışta vize (VoA)

Nijerya göç düzenlemeler

YABANCI YATIRIMCILAR VE AÇIK DENİZ ŞİRKETLER İÇİN NİJERYA GÖÇ KURALLARI

vize sayıda seçenek çalışmak isteyip Nijerya ziyaret etmek isteyen kişiler için vardır, Yeni bir iş kurmak, veya mevcut iş çalıştırmak için. Nijerya dört sunuyor (4) iş adamları için vize seçenekleri aşağıdaki gibi:
  • Varışta vize (VoA)
  • İş vizesi
  • Regularization tabi (STR) Visa
  • Geçici Çalışma İzni (TWP)

1. VARIŞTA VİZE:

nitelendirir?

Geliş programında Nijerya göç Servis Vize sık uluslararası şöhretli iş kişileri seyahat kullanılabilir; çok uluslu şirketlerin yöneticileri; Hükümet heyetlerinin üyeleri; Birleşmiş Milletler sahipleri, Afrika Birliği, ya ECOWAS bırakınız geçenlerin; Nijerya ziyaret niyetinde diğer tanınmış uluslararası kuruluşların herhangi diğer resmi seyahat belgelerinin sahipleri, ve kim Nijerya ziyaret vize gerektiren ama Nijeryalı at Missions vize almak mümkün olmayabilir / ikamet ettikleri ülkedeki büyükelçilikler nedeniyle acil iş seyahatleri bu ülkelerde veya zorunluluklarından bir Nijeryalı misyon yokluğu.

Varış üzerine Vizesi Başvurusunda Nasıl

VOA başvurmak için, Eğer Geliş Onay Letter Bir vize gerekiyor. elde VoA Onay Mektubuna iki yöntem vardır. Sen e-posta yoluyla ya da Nijerya daki temsilcisi aracılığıyla başvuruda bulunabilir.

· E-posta yoluyla uygulanıyor

Başvuru sahibi veya temsilcisi de Göçmenlik Mali İşler Genel e-posta ile bir uygulama gönderecek oa@nigeriaimmigration.gov.ng; aşağıdaki ayrıntıları mobilya: Başvuru sahibinin adı, Başvuru sahibinin milliyeti, Başvuru sahibinin pasaport numarası, ziyaret amacı, Ziyaretin önerilen tarih, giriş önerilen liman, Uçuş güzergah, Nijerya veya otel rezervasyonda ele. Aşağıdaki belgeler uygulama eşlik gerekir: havayolu dönüş bilet rezervasyon pasaport veri sayfasının kopyasını ve kopya.

· Nijerya daki temsilcisi aracılığıyla uygulanması

Başvuru sahibinin temsilcisi (iş ortakları, şirket temsilcisi, Protokol / irtibat memuru, vb.) Göçmenlik Mali İşler Genel bir uygulama göndererek başvuranın adına Varış Onaylanmasının Visa için resmi talepte bulunabilirler, Aşağıdaki bilgiler sunuyoruz: Başvuru sahibinin adı, Başvuru sahibinin milliyeti, Başvuru sahibinin pasaport numarası, ziyaret amacı, Ziyaretin önerilen tarih, giriş önerilen liman, önerilen havayolu, Uçuş güzergah, Nijerya'da adresi, ziyaretçinin e-posta adresi, Göç Sorumluluk Kabul. Aşağıdaki belgeler uygulamaya eklenmelidir: havayolu dönüş bilet rezervasyon başvuru ve kopyanın pasaport veri sayfasının kopyası.
Nijerya göç vize ücretleri için ödeme NIS web sitesinde üzerinden online yapılmalıdır www.immigration.gov.ng. Başarılı online ödeme onay değil. Başvuru Nijerya geçmeden önce ‘Geliş Onay Letter Visa’ almalıdır. Onay yazısının uygulama işleme ve ihracı için zaman çizelgesi olduğunu 48 saatler (2 İş günleri). Vize Onay Mektubu (Ön onaylı vize mektup) için geçerlidir 14 verildiği tarihten itibaren gün. Başvuru Giriş Kapısı'nda geliş ile yapacaktır, entry Visa ihracı için ‘işle Visa’ olarak işaretlenmiş masasına devam.

Giriş noktasında Varışlarında Visa verilmesi için şartlar

· Vize ücretinin online ödeme kanıtı
· Altı ay geçerlilik minimum Geçerli Pasaport
· Bilet iadesi
· İki yeni pasaport vesikalık fotoğraf

2. İŞ VİZESİ

nitelendirir?

Nijerya göç yönetmelikleri gereğince, İş Vizesi toplantının amacıyla Nijerya ziyaret isteyen yabancı gezginler için kullanılabilir, konferans, seminer, sözleşme müzakere, pazarlama, satış, Nijeryalı malların alım dağılımı, Ticaret fuarları, iş mülakatları, Nijeryalılar eğitimi (insani hizmetler), Acil / rölyef çalışması, mürettebat üyeleri, STK'ların personel, IngoS personeli, araştırmacılar, müzikal konserler.

İş Visa verilmesi için şartlar

· En az geçerli pasaport 6 ile ay en az 2 onaylanması için boş vize sayfaları
· İki (2) pasaport boyunda (35/40aa) fotoğraf
· Bilet iadesi
· Nijerya'da otel rezervasyonu / konak adresi kanıtı
· Yeterli fon kanıtı
· vize ücreti çevrimiçi ödeme kanıtı
· 2 tamamlanan Vize Formu IMM22 için pasaport boyutlu fotoğraf

Nasıl İş Vizesi için başvuruda

Bir Ticari vize başvuru Nijerya Göçmenlik Servisi web sitesinde üzerinden online yapılır www.immigration.gov.ng . Tamamlanan formlar Nijerya Büyükelçiliği / Yüksek Komisyonu / Konsolosluğu'na veya belirlenen Vize Başvuru Merkezinde sunulacak olan. Bir başvuru gerekirse görüşmeye davet edilebilir. Onay için zaman çizelgesi olduğunu 2 - 3 İş günleri Uygulamanın alınmasından itibaren.

Geçerlik

iş vizesi ile fiyatının geçerliliği olan 90 günler (uzatılamaz) ve istihdam artışıdır kullanılamaz.

3. Regularization TABİ (STR) VİSA

nitelendirir?

STR VISA şirketler ve onların bakmakla yükümlü gurbetçi çalışanlara kullanılabilir, misyonları gurbetçi teknik görevlileri, yabancı öğrenciler, Misyonerler / din adamları ve onların bakmakla yükümlü, araştırma adamlar, sivil toplum kuruluşlarının gurbetçi personel (STK'lar) ve bunların bakmakla yükümlü, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının gurbetçi personel (INGOs) ve bunların bakmakla yükümlü, hükümet yetkilileri ve bunların bakmakla yükümlü, serbest bölgeler ve bakmakla yükümlü oldukları faaliyet gösteren şirketler tarafından istihdam edilen gurbetçilerin bireyler tarafından istihdam gurbetçileri, tüzel veya hükümetler (diğer bir deyişle. Nijerya'da iş'de).

STR Visa verilmesi için şartlar

müdürlerinin için:

· kabul İşveren / Kurumundan STR Visa için resmi başvuru
· minimum Geçerli Pasaport 6 en azından ay geçerlilik ve 2 vize onaylanması için boş sayfalar
· İki (2) pasaport vesikalık fotoğraf (35/40aa) Geçen içinde çekilmiş 6 Beyaz arka plan üzerinde ay
· Gerektiği Vize Formu IMM22 tamamladı
· Göç Sorumluluk Kanıt
· Atama Teklif mektupları ve Teklif Kabulü
· Eğitim nitelikleri ve Özgeçmiş
· Yönetim Kurulu Kararı Özü, CEO'lar için geçerli, MDs ve Şirketler GM'ler
· Gurbetçi Kotası Onayı, şirketlerin personeli için geçerli
· vize ücreti çevrimiçi ödeme kanıtı.
Serbest bölgelerde faaliyet gösteren şirketlerin Gurbetçiler, yabancı öğrenciler, misyonları gurbetçi teknik görevlileri, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının gurbetçilerin (INGOs) ve hükümet yetkilileri Gurbetçi kota Onayı muaftır.

bakmakla için:

· Principal düzenlenmesine dair kanıtlar
· Eşin Evlilik Belgesi
· nexus teyit çocuklar için Doğum belgesi.

Nasıl STR Vizesi Başvurusunda Bulunmak

Düzenlileştirme Visa Konu Başvurusu uygun ücretler ödendikten aracılığıyla form IMM22 kullanarak çevrimiçi yapılabilir www.immigration.gov.ng. Basılı belgeler Elçilik / Yüksek Komisyonu'na sunulmak üzere olan / Nijerya Konsolosluğu başvuru sahibinin ikamet nerede, veya belirlenen Vize Başvuru Merkezinde (uygulanabildiği yerde). Başarılı online ödeme Ancak olduğunu, STR için değil Onay. Uygulamanın onay için zaman çizelgesi yedi maksimum (7) Uygulamanın alınmasından itibaren gün.

4. GEÇİCİ ÇALIŞMA İZNİ (TWP)

Kim nitelendirir?

TWP başvurusu için uygun kişiler uzmanlar uzman kalifiye hizmet sunma kurumsal organları tarafından davet edilir, Satış kurulumdan sonra gibi, görevlendirmek, yükseltme, bakım, ekipman ve makinelerin onarımı, Eğitim, Nijeryalı personel için kapasite geliştirme, Makine / ekipman ve mali kayıtların denetim

Geçici Çalışma İzni verilmesi için gerekli şartlar (TWP)

· Vize Onay Mektubu (Önceden onaylı vize mektup) Şunun için geçerli 90 verildiği tarihten itibaren gün
· daha az olmayan ile Pasaport 6 en azından ay geçerlilik ve 2 vize onaylanması için boş sayfalar
· İki (2) pasaport vesikalık fotoğraf (35/40aa) Geçen içinde çekilmiş beyaz zemin üzerine 6 ay
· Gerektiği Vize Formu IMM22 tamamladı
· Vize ücretinin ödenmesi kanıtı
· Onaylandı Havayolu Dönüş bileti
· IR Kabul (Göç Sorumluluk) davet kuruluşlar veya birey tarafından. Göç Sorumluluk ancak bunlarla sınırlı değildir içerir: konaklama / besleme; taşımacılık; ve ihtiyaç halinde geri dönüş veya ülkeden maliyeti
· Sadece Nijerya Göç Servisi Göçmenlik Mali İşler Genel ofisinden Alınabilecek.

Nasıl TWP Vizesi Başvurusunda Bulunmak

Geçici Çalışma İzni Başvurusu Başvuru sahibi adına Nijerya'da bir kurumsal organ tarafından Göçmenlik Mali İşler Genel yapılır. Başvuru sahibinin ayrıntıları döşenmiş edilecek olan. Uygulama, aşağıdaki belgeler eklenecektir: şirket Profili, Kuruluş belgesi, Form CAC 2 & 7 (N10 milyon daha az olmayan şirketin sermayesini gösteren), gurbetçi pasaportunun veri sayfasının kopyası, Mevcut sözleşme veya satın alma / makine veya teçhizatın ithali kanıtı, diğer ilgili belge.
TWP için Başvuru e-posta yoluyla gönderilebilir oa@nigeriaimmigration.gov.ng veya Mission uygulama aldıktan, vize ücreti ödeme yoluyla uygulanabilir www.immigration.gov.ng. CGI onay için zaman çizelgesi ikisinin maksimum (2) Uygulamanın alınmasından itibaren işgünü.
Geçerlik
TWP ile fiyatının geçerliliği olan 90 günler.

NİJERYA YABANCI KATILIM: İŞ İZNİ VE gurbetçi kotanızın İHTİYACI

Nijerya Göç düzenlemelerin bir parçası olarak, yabancı yatırımcılar ve offshore şirketler iş yapan veya İçişleri Bakanı'ndan İş İzni ve gurbetçi Kotası almalıdır Nijerya'da kurmak isteyen. Göçmen işçiler çalışma izni gerektirmeyen, ancak yurtdışında maaş dövizleri izin oturma izni almak için onları gerektiren onların işveren şirketin ihtiyaçları kotaya tabi kalır.
Lex Artifex, LLP. İş İzni veya Nijerya Göç Servisi'nden Gurbetçi Kotası elde etmek denizaşırı yatırımcılar ve yabancı şirketlere yardımcı olabilir. Gurbetçi personel çalışma izni gerektirmeyen, ancak yurtdışında gelir dövizleri sağlayacak oturma izni almak için onları gerektiren onların işveren şirketin ihtiyaçları kotaya tabi kalır.

MUTLAKA OKUYUN: 7 yolları biz Nijerya'da açmaya yurtdışı şirketleri ve deniz yatırımcılara yardımcı

İş izni Yabancı sermayeli işletmenin operasyonu için bir yetkilendirme ya bir ana şirket veya yabancı bir şirket iştiraki olarak.
gurbetçi Kotası Bireysel gurbetçileri istihdam bir şirkete yetki özellikle iş tanımlamaları onaylı etmektir, ve aynı zamanda istihdam izin süresini belirten. gurbetçi kota gurbetçi bireyler için çalışma izni temelini oluşturur (Bu nitelikler özellikle kota pozisyon için belirlenen kriterleri yerine getirmelidir).
Oturma izni Regülasyonu ile Konu kullanarak Nijerya'yı ziyaret eden bir yabancıya verilir (STR) Visa. Yabancının Oturma İzni elde ederek sakini için bir ziyaretçi onun durumunu değiştirmek için gereklidir. İkamet Tezkeresi iki yıllık bir geçerlilik süresi vardır ve yenilenebilir. ancak, sermayenin yıllık asgari “eşiği ithal bir yabancı” bir süre boyunca şu ana kadar yatırım sermayesi iptal edilmemiştir olarak bir Daimi Oturum Belgesi verilebilir ve yabancı Daimi İkamet İzni verilmesi için öngörülen diğer herhangi bir koşul yerine getirmiştir.
ECOWAS Nationals Bir doksan Nijerya girdiği hakkına sahip (90) gün geçerlilik süresi, ve Nijerya Göç Servisi kayıt olmalı ve Nijerya'da iş ya da işi yapmak için uygun olması için İkamet Kartı çıkarılacak.
vizeler iki türü vardır hangi verilebilir, konaklama süresine bağlı olarak. Kısa vadeli atamaları için, bir işveren için başvuruda bulunabilir ve geçici çalışma izni alması gerekir, çalışanın izin bazı belirli görevleri yürütmek için. geçici çalışma izni tek girişli vize olduğunu, ve sonra sona erer 90 günler. Kısa vadeli vizeler üzerinde hiçbir sayısal sınırlama yoktur, gerektiği gibi ve vize verilmesi için şartları yerine yabancı uyruklu birçok kısa vadeli vizeler için başvurabilir.
Uzun vadeli atamaları için, işveren bir “özne-to-regularization” vize ihtiyacı (STR). Bir STR başvurmak için, bir işveren için başvuruda bulunabilir ve bir gurbetçi kota almalıdır. gurbetçi personel tarafından işgal edilecek şirkette gurbetçi kota durumları pozisyonları. Nijerya'da Girişte, çalışanın bir oturma izni için başvurarak onun ya da onu vize doğrulamak gerekir.
yetkili işçi eşleri de Nijerya'da işe yarayabilir, onlar çalışma ve oturma izni de elde İşletmesi. Nijerya bir işgücü piyasası testi istihdam etmez, Nijeryalı İçerik Yasası devlet yapar rağmen işverenler yerel çalışanlar için bir tercih egzersiz gerektiğini.

MUTLAKA OKUYUN: Nijerya'da başlangıç ​​nasıl yabancı şirketler ve deniz yatırımcılar

ÖNEMLİ NOT

Bu bilgiler iş adamları ve Nijerya'da kurmak isteyen yabancı şirketler için Nijerya göç düzenlemelerin bir özetini almak size yardımcı olmaktır. Bu genel bilgiler profesyonel tavsiye ihtiyacını ortadan kaldırmaz ve özel yasal rehberlik için bir yedek olarak anlaşılmaması gerekir. Eğer işinizi yaparken de, Çalışma, veya yabancı yatırımcı olarak Nijerya'da bulmak isteyen, yurtdışı tüccar veya göçmen işçi, Eğer göçmenlik ihtiyaçları ve uyumu ile ilgili bir göçmenlik avukatı yasal yardım isteyin önemlidir. Lex Artifex, LLP. size yardımcı olabilir. Başlamak, bizi arayın +2348187019206, +2348039795959 | E-posta: lexartifexllp@lexartifexllp.com | Web sitesi: www.lexartifexllp.com.
Lex Artifex LLP Ticaret & Yatırım Danışma Grubu

© COPYRIGHT UYARI!

serbestçe bu yazıyı kopyalamak için verilen izin yalnızca LEX ARTIFEX LLP başvurulan ve usulüne uygun aşağıdaki biçimi kullanarak Yazar olarak tasdik etmek şartıyla üzerindedir: “Bu madde tarafından yazılmıştır Lex Artifex LLP Ticaret & Yatırım Danışma Grubu. Orijinal makale görüntüle http://lexartifexllp.com/nigeria-immigration/”. herhangi bir telif hakkı ihlali yürürlükteki yasalara göre cezalandırılır unutmayın.

Nijerya göç düzenlemeler